top of page

PILATES is een bewegingsvorm waarbij je bewust en gecontroleerd oefeningen doet om je core te versterken en je lichaam te versoepelen. Dit allemaal om je houding en wervelkolom in optimale vorm te brengen. Zowel het lichaam als de geest worden hierbij gestimuleerd, wat het tot een echte body-mind activiteit maakt.

Zo verwoordde één van mijn klanten het heel mooi: "Pilates is voor mij een gezonde manier van sport met respect voor je lichaam. Een preventieve en ook corrigerende vorm van beweging gebaseerd op een juiste houding en diepere ademhaling.

2020_07_Pilates binnenopnames-8 (Large).jpg

KERNBEGRIPPEN VAN PILATES

Core: We werken aan krachtopbouw van de dieper gelegen spieren in je korset en bekkenbodem. Ook de stabilisatoren in de benen worden extra getraind om zo jouw stabiliteit te verbeteren.

Soepelheid: Het verlengen van de spieren behoort tot één van de belangrijkste doelstellingen bij pilates en is een voorwaarde om in je dagelijkse leven veilig te kunnen bewegen voor onder andere je wervelkolom.

Flow: We trachten zo veel mogelijk in beweging en in een mooie flow en tempo te blijven tijdens de hele workout.

Concentratie: Zonder focus lukt het niet om de oefeningen correct uit te voeren. Dat is een echt basisprincipe van pilates-beoefening. Het zorgt er ook voor dat je erg in het NU je oefeningen doet, waardoor er in de spanning een soort rust en ontspanning ontsaan.

Ademhaling: Nog zo een kernprincipe waar je op een heel gecontroleerde manier mee leert omgaan ten voordele van je practice en je gezondheid in het algemeen.

Controle: Het doel is om zo beheerst mogelijk je oefeningen uit te voeren en dus volledige controle te hebben over je lichaam en zijn bewegingen. Correct leren bewegen vanuit je centrum is een basis om in het dagelijkse leven ook veilig elle mogelijke bewegingen te kunnen uitvoeren.

2020_07_Pilates binnenopnames-5 (Large).jpg

Lesmomenten

MAANDAG 

8u45

10u00

11u15

19u00

20u00

Level 1

Level 1

Level 1

Level 2

Level 1

Studio Lequilibre

Studio Lequilibre

Studio Lequilibre

Sportbasisschool Heusden

Sportbasisschool Heusden

DINSDAG

11u00

13u15

Beginners

Level 1

Studio Lequilibre

Studio Lequilibre

WOENSDAG

9u00

10u45

Level 1

Level 1

Studio Lequilibre

Studio Lequilibre

DONDERDAG

19u00

20u00

Beginners

Level 1

VRIJDAG

8u45

10u00

11u15

Level 2

Level 1

Level 1

Sportbasisschool Heusden

Sportbasisschool Heusden

Studio Lequilibre

Studio Lequilibre

Studio Lequilibre

BEGINNELINGEN

Iedereen start verplicht in dit niveau om de basistechnieken aan te leren. Het tempo is aangepast aan het gemiddelde niveau van de groep. Je kan zo lang je zelf nodig hebt in dit niveau les volgen.

LEVEL 1

Vanaf minstens 10 beginners lessen kan je hier terecht na overleg met de lesgever, Het tempo ligt al iets hoger en er wordt meer controle en inzicht verwacht in de oefeningen.

LEVEL 2

Na minstens 1 jaar pilatesbeoefening kan je hier terecht en wordt er verwacht dat je de basisoefeningen veilig kan uitvoeren en het nodige inzicht hebt. Het tempo gaat omhoog en de uitdagingen worden steeds groter.

Een lessenreeks bestaat uit ongeveer 10 opeenvolgende lesweken met vaste start- en einddata. Het gaat om 4 periodes per jaar met start na 15 augustus en lopend tot eind juni. Inschrijven kan door je hier te registreren

 

 

 

 

Voor meer info mag je me contacteren via free@lequilibre.be

 

DE STUDIO

De lessen gaan door op een unieke en groene plek in Heusden-Destelbergen. De groepen zijn klein om optimale begeleiding te kunnen garanderen.

2020_07_Pilates buitenopnames-35 (Large).jpg
bottom of page